Nem lehet nagyobb átláthatóságot biztosítani - Nizák Péter - 2017.03.27
Hallgassa meg!
Nem tud nagyobb átláthatóságot biztosítani a Nyílt Társadalom Alapítványok Kelet-Közép Európai programjának igazgatója támogatói körük nyilvánosságával kapcsolatban.
Nizák Péter a Klubrádió, Megbeszéljük című műsorában azt mondta, minden adat nyilvános a holnapjukon. Nem a migrációra buzdítanak, csak utóbbit elkerülhetetlen folyamatnak tartják és szeretnék, ha az emberi jogot tiszteletben tartanák.


Ennek előzménye, hogy a Soros György pénzek felett diszponáló alapítvány helyi és régiós vezetője az Indexnek adott interjúban cáfolta, hogy az amerikai milliárdos utasításait kellene követniük az általa támogatott civileknek. Azt állították, épp fordítva működnek, mert a különböző témákban kiírt pályázatokra lehet náluk jelentkezni.  A két vezető szerint a Nyílt Társadalom Alapítvány transzparensen működik és a civilek is átláthatóan dolgoznak, Azt is mondták, hogy az Orbán-kormány által most indított újabb nemzeti konzultáció - melynek egyik kérdésében ők is célkereszteb kerülnek - nem valódi párbeszéd, ezért nem is vesznek részt benne.

(Klubrádió/Index)